Σάββατο 30 Μάη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2009
ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

Συγγραφέας - κριτικός θεάτρου για παιδιά, διδάσκων στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

«Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα στη χώρα μας, το οποίο δικαιώθηκε σε όλες τις πολιτικές εκτιμήσεις του για το ρόλο της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ένωσης επιχειρήσεων/πολυεθνικών και μονοπωλίων ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων όλων των μελών-χωρών και όχι μόνο). Η ανέκαθεν αμετακίνητη και αγωνιστική στάση του ενάντια στις επιδιώξεις και πρακτικές της ΕΕ με συγκινεί και γι' αυτό θα το ψηφίσω και σ' αυτές τις εκλογές. Νομίζω ότι αυτό θα κάνουν και όλοι οι δημοκράτες και ασυμβίβαστοι αγωνιστές για μια Ευρώπη των λαών, με μια αταξική κοινωνία.

Ο μύθος της Ενωμένης Ευρώπης πρέπει να καταρριφθεί στη συνείδηση όλων μας. Τα φαινόμενα απατούν. Είμαστε όλοι μαζί, αλλά τα συμφέροντά μας είναι διαφορετικά μεταξύ της εξουσίας της πλουτοκρατίας - αστικής τάξης και της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών κοινωνικών στρωμάτων. Ο αείμνηστος μπαρμπα-Βασίλης Ρώτας, στα "Καραγκιόζικα" έχει τον εξής διάλογο:

"ΠΑΣΑΣ: Εδώ Καραγκιόζη, είμαστε όλοι μαζί.

ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ: Μαζί είμαστε, αμή χώρια τρώμε. Εσύ έχεις τα καλά κι εμείς τα καλάμια"... Πόσο ταιριάζει με την ΕΕ αυτός ο θεατρικός διάλογος! Ας το καταλάβουμε όλοι.

Ψήφο στο ΚΚΕ. Είναι κοινωνικό καθήκον μας!».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ